Kręgi lokalne

Częstochowa


Częstochowa – Częstochowski Krąg Lokalny Bractwa Piwnego

Adres do siedziby:
Piwarnia al. NMP 31
42-200Częstochowa
 

Skład Rady starszych:Tomasz Gierasiński - Przewodniczący Rady Starszych
Tel. 600 751 005 - t.gierasinski@bractwopiwne.pl

Bartosz Kowalski
- Zastępca Przewodniczącego Rady Starszych
Tel. 663 933 548 - bartkoval@wp.pl

Kamil Szewielewski
- Sekretarz
Tel. 507 161 953 - kamil.szewielewski@gmail.com

Andrzej Grzeliński
- Skarbnik
Tel. 602 311 103 - admiro@interia.pl

Zbyszko Kabziński
- Specjalista ds. PR i kontaktów z mediami
Tel. 604 498 528 - zbyszko.pl@gmail.com

Spotkania – co drugą środę o 18.30

 


« poprzedni  |  powrót do listy  |  następny »

II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego - zasady zgłoszeń

08.03.2011
II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego - zasady zgłoszeń II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego - zasady zgłoszeń

Częstochowski Krąg Lokalny BRACTWA PIWNEGO wspólnie z Częstochowską Organizacją Turystyczną organizują II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego w ramach V Festiwalu Sztuki Kulinarnej - "Aleja Dobrego Smaku", który odbędzie się 04.06.2011r. w Częstochowie. Chętni mogą pobrać pliki z regulaminem konkursu oraz z formularzem zgłoszeniowym.

R e g u l a m i n
II Częstochowskiego Konkursu Piw Domowych Bractwa Piwnego
Częstochowa, 4 czerwca 2011 r.
w ramach
V Festiwalu Sztuki Kulinarnej – „Aleja Dobrego Smaku"

Organizatorzy:
–Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
–Częstochowska Organizacja Turystyczna

1.Organizatorzy wyznaczają skład Komisji Konkursowej, której decyzje są ostateczne.
2.Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.
3.W konkursie wyznaczono 2 kategorie
–Porter Bałtycki 14,7 – 22°Blg wg. BJCP styl 12.C Baltic Porter
–Żytnie 11,4 - 13,8°Blg wg. BJCP styl 15.D Roggenbier (German Rye Beer)
4.Uczestnik może startować w obu kategoriach.
5.W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo.
6.W przypadku zgłoszenia do konkursu ogółem, tylko jednego piwa w danej kategorii, konkurs w niej nie zostanie rozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.
7.W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 12 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji.
8.Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania
wyników konkursu.
9.Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa.
10.Uczestnicy mają obowiązek dostarczenia piw konkursowych od 01.05.2011 r. do dnia 23.05.2011r. na adres organizatora :
Łukasz Janiszewski
ul. Focha 4/6a (apteka)
42-200 Częstochowa
z dopiskiem „II CKPDBP”

11.W przypadku osobistego dostarczenia piw do konkursu należy wcześniej ustalić termin odbioru z przedstawicielem organizatorów pod nr tel. 507176706.
12.Udział w Konkursie jest bezpłatny.
13.Piwa Konkursowe oceniać będą dwie niezależne komisje. Pierwsza - Komisja Branżowa to osoby, których działalność jest związana z branżą piwowarską. Druga to Komisja Konsumencka składająca się z osób niezwiązanych z branża piwowarską.
14.Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii ocenione przez Komisję Branżową. Wyróżnione zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii ocenione przez Komisje Konsumencką. Nagrodą specjalną za zajęcie pierwszego miejsca w kategorii Porter Bałtycki będzie możliwość uwarzenia zwycięskiego piwa w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”. Browar „Czenstochovia” zastrzega sobie możliwość niewielkiej modyfikacji receptury ze względów technologicznych.
15.Członkowie Komisji Konkursowej nie są uczestnikami konkursu.
16.W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu Jury.
17.Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego.
18.Do konkursu należy wystawić minimum 3 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 4 butelki 0,33l piwa jednego rodzaju. Butelki powinny być nieoznakowane w sposób trwały (bez przyklejonych etykiet), dopuszcza się oznakowanie na kapslu.
19.W konkursie mogą brać udział piwa warzone na bazie słodów, ekstraktów oraz słodów wraz z ekstraktami.
20.Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.
21.Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, a w przypadku nieobecności zostaną one wysłane w przeciągu 14 dni.
22.Organizatorzy Konkursu zastrzegają sobie prawo do częściowej zmiany powyższego regulaminu bez uprzedniego powiadomienia.

Wszelkich dodatkowych informacji udziela:
Arkadiusz Michalski (arzy)
Tel. 791715865
ckpdbp@wp.pl

W załączeniu formularz zgłoszeniowy, który po wypełnieniu należy dołączyć do dostarczanych piw a także przesłać go na adres e-mail : ckpdbp@wp.pl

Poniżej pliki do pobrania:
Regulamin konkursu
oraz
Formularz zgłoszeniowy

Artykuły związane z II CKPDBP:
II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego – zapowiedź