Imprezy i Nagrody

Złoty Chmiel



« poprzedni  |  powrót do listy  |  następny »

Przygotowania do ZŁOTEGO CHMIELU

11.12.2004

Porter z Browaru Staropolskiego w Zduńskiej Woli uświetni uroczystość wręczenia medalu ZŁOTY CHMIEL’2004. Tegorocznym wyróżnionym jest Robert Makłowicz.
Tytuł i medal ZŁOTY CHMIEL jest najwyższym wyróżnieniem, jakie osobom lub instytucjom zaangażowanym w propagowanie kultury piwnej przyznaje Towarzystwo Promocji Kultury Piwa Bractwo Piwne. W tym roku medal odbierze Robert Makłowicz. W swoich publikacjach – czy to prasowych czy telewizyjnych, wielokrotnie udowodnił, że piwo nie jest jedynie nieznaczącym dodatkiem do potraw, lecz może być ich ważnym składnikiem, a jako napój towarzyszący posiłkowi, musi być idealnie dobrane do charakteru dania.
Z pewnością warzony od niedawna w Zduńskiej Woli porter jest piwem godnym uznania za równe, jeśli nie przewyższające znaczeniem jakiekolwiek dania. Uczestnicy Gali ZŁOTEGO CHMIELU będą się o tym mogli przekonać w sobotę, 18 grudnia w Łodzi. Oczywiście poza porterem Browar Staropolski zaprezentuje także znane już piwa jasne. Pochodzący ze Zduńskiej Woli browar, dzięki swojemu zaangażowaniu w przygotowanie uroczystości, staje się nie tylko najważniejszym sponsorem, ale przede wszystkim współorganizatorem spotkania.
Piwo wzmaga apetyt, a kulinarne opowieści Roberta Makłowicza tym bardziej. Zakład Przetwórstwa Mięsnego GROT zapewnia, że uczestnicy spotkania nie skończą wieczoru głodni.
Kolejną instytucją, bez której Bractwo Piwne niewiele mogłoby przedsięwziąć jest Wilhelm Tell. To firma specjalizująca się w aparaturze filtracyjnej, niezbędnej w każdym browarze.
Za pomoc, wsparcie i współpracę przy organizacji tegorocznej Gali ZŁOTEGO CHMIELU Bractwo Piwne serdecznie dziękuje zarówno wspierającym nas instytucjom, jak i – przede wszystkim – reprezentującym je osobom.
Za udostępnienie wspaniałych wnętrz Pałacu Scheiblera w Łodzi dziękujemy Muzeum Kinematografii, w którym spotykamy się już 18 grudnia.

Bractwo Piwne