Aktualności

« poprzedni  |  powrót do listy  |  następny »

Piwo Żywe

12.12.2004

Degustację piwa Żywe z Browaru Amber proponuje od soboty kilka lokali gastronomicznych w Trójmieście. Zaproszenie do degustacji piwa Żywe przedstawiciele Browaru Amber przesłali również do Bractwa Piwnego. Wkrótce piwo Żywe w wersji butelkowej ma się pojawić również w sklepach spożywczych. Piwo, zgodnie z zapewnieniami piwowarów z Bielkówka, jest niepasteryzowane. Poniżej – treść ulotki reklamującej piwo Żywe.
Piwo Żywe produkowane jest w supernowoczesnych urządzeniach najlepszych światowych producentów z zachowaniem tradycyjnych metod warzenia i dojrzewania piwa.
Używa się do tego słodów jęczmiennych jasnych i ciemnych, doprawiając je trzema rodzajami chmielu. Woda pochodzi z własnego ujęcia głębinowego. Mistrzowska wiedza piwowarów, stosowane przez nich naturalne składniki, jak i nieskażone tereny wokół browaru, zapewniają piwu niepowtarzalny,
bogaty smak i bukiet zapachowy.
Teraz oferujemy konsumentom prawdziwy rarytas - niepasteryzowane piwo żywe w butelce!
Aby potwierdzić doskonałą opinię o tej marce słynna międzynarodowa organizacja wspierająca producentów żywności regionalnej i tradycyjnej Slow Food przeprowadziła testy smaku i jakości. Żywe degustowane było przez grono znamienitych znawców smaku, którzy zdecydowali się przyznać mu swoją rekomendację będącą najbardziej prestiżowym na świecie wyróżnieniem dla naturalnych produktów regionalnych.
Piwo Żywe jest pierwszą pomorską marką i jedynym piwem w Polsce, które taką rekomendację uzyskało!
To doskonałe piwo zawiera wiele niespotykanych w piwach pasteryzowanych, pożywnych dla organizmu składników, wśród nich drożdże piwne, zalecane nawet przez współczesną medycynę. Uwodzi swoim smakiem, aromatem i mocą.

Ekstrakt 14,5 Blg
Alkohol do 6,2%
Idealna temperatura 9C

Bractwo Piwne