Minibrowar już otwarty
Goście restauracji mogą obserwować proces powstawania chmielowego napoju, a potem degustować produkt finalny. Urządzenia minibrowaru sprowadzono z Niemiec. Kotły - zacierny i filtracyjny - stojące w centralnym punkcie jednej z sal pełnią funkcję także dekoracyjną. W innym pomieszczeniu, za szybą, wyeksponowano i dodatkowo podświetlono niebieskim światłem urządzenia fermentowni. Wnętrza robią wrażenie, widać ogromny wkład pracy, jaki właściciele włożyli, aby stare, zagracone pomieszczenia zamienić w przytulny lokal z klimatem. Ceglane ściany i sklepienia, posadzka obniżona o półtora metra, tak aby pomieszczenia spełniały wymogi lokalu gastronomicznego. Restauracja może gościć do 150 osób. Jest w niej także sala taneczna.
mar, Gazeta Wyborcza Radom
Fot. Karol Piętek / Agencja Gazeta