Aktualności

« poprzedni  |  powrót do listy  |  następny »

Hamburgery z krów pojonych piwem

18.04.2005

Londyńska restauracja "Zuma" serwuje hamburgery z frytkami za 55 funtów. Restauracja w modnej dzielnicy Knightsbridge oferuje swoim klientom 200-gramowe hamburgery z wołowiny pochodzącej ze specjalnie hodowanych krów.
"Wołowina Wagyu pochodzi z hodowanych w Nowej Zelandii krów, które karmiono specjalnym piwem i poddawano masażom. Ich mięso dorównuje delikatnością i ceną słynnej gęsiej wątróbce francuskiej. Badania dowiodły, że ta odmiana wołowiny ma właściwości obniżające poziom cholesterolu" - twierdzi rzeczniczka restauracji.

Hamburgery za 55 funtów zostały wprowadzone do menu na prośbę znanego aktora Pierce’a Brosnana, który jadł kiedyś mięso Wagyu w Japonii.
onet.pl

WENN, MFi