Hamburgery z krów pojonych piwem
18.04.2005
Londyńska restauracja "Zuma" serwuje hamburgery z frytkami za 55 funtów. Restauracja w modnej dzielnicy Knightsbridge oferuje swoim klientom 200-gramowe hamburgery z wołowiny pochodzącej ze specjalnie hodowanych krów.
"Wołowina Wagyu pochodzi z hodowanych w Nowej Zelandii krów, które karmiono specjalnym piwem i poddawano masażom. Ich mięso dorównuje delikatnością i ceną słynnej gęsiej wątróbce francuskiej. Badania dowiodły, że ta odmiana wołowiny ma właściwości obniżające poziom cholesterolu" - twierdzi rzeczniczka restauracji.
Hamburgery za 55 funtów zostały wprowadzone do menu na prośbę znanego aktora Pierce’a Brosnana, który jadł kiedyś mięso Wagyu w Japonii.
Hamburgery za 55 funtów zostały wprowadzone do menu na prośbę znanego aktora Pierce’a Brosnana, który jadł kiedyś mięso Wagyu w Japonii.
onet.pl
WENN, MFi