Aktualności

« poprzedni  |  powrót do listy  |  następny »

Akademia Piwa w pubie Peron 6

16.02.2012

Akademia Piwa dla studentów (i nie tylko). 3-miesięczny kurs obejmujący degustację 30 gatunków piwa. Zajęcia co 2 tygodnie, we wtorki od godziny 18:00. Miejsce: pub Peron 6, Piotrkowska 6, Łódź. Rezerwacja miejsc do 20.02.2012 roku pod numerem 792-210-232.

I SEMESTR
REAL ALE: (Pale Ale, Bitter, Barley Wine, IPA, Scotch Ale, Porter i Stout)
ZARYS HISTORII PIWOWARSTWA

II SEMESTR
PIWA PSZENICZNE:(Hefe Weizen hell/dunkel/klar, Weisse, Gose)
RODZAJE FERMENTACJI

III SEMESTR
PILSY:(bohemski i niemiecki)
SKŁAD PIWA I TECHNOLOGIA PRODUKCJI

IV SEMESTR
PORTER I SCHWARZBIER:(Schwarzbier bohemski/niemiecki, Porter/Porter bałtycki)
RODZAJE SŁODÓW I CHMIELI

V SEMESTR
PIWA DYMIONE
RODZAJE SŁODÓW DYMIONYCH, ICH HISTORIA
GRODZISKIE PSZENICZNE - NAJSŁAWNIEJSZE POLSKIE PIWO

VI SEMESTR
BELGIJSKE ALE:(Blond, Dubbel, Tripel i Quadrupel)
PIWA KLASZTORNE I RZEMIEŚLNICZE

VII SEMESTR
BO(C)K/KOŹLAK:(Urbock, Bock, Doppelbock i Eisbock)
HISTORIA STYLU BOCK/KOŹLAK WIELKOPOLSKI

VIII SEMESTR
RADLER I PIWA SMAKOWE
SENSORYKA PIWA

IX SEMESTR
FERMENTACJA SPONTANICZNA:(Lambic, Gueuze, Faro, Kriek i Framboise)
WIĘCEJ O FERMENTACJII SPONTANICZNEJ-PAJOTTENLAND

X SEMESTR
PIWA TRAPISTÓW (CYSTERSÓW NIEMYCH)
BROWAR I ZAKON CYSTERSÓW W SZCZYRZYCU

KONIECZNA WCZEŚNIEJSZ REZERWACJA MIEJSC.
KOSZT – 10 ZŁ ZA OSOBĘ ZA 1 SEMESTR LUB W KARNECIE 90 ZŁ ZA CAŁY KURS
MINIMALNA ILOŚĆ OSÓB NA ZAJĘCIACH – 5.
3-4 GATUNKI PIWA NA 1 SPOTKANIU
W PROGRAMIE WIZUALIZACJA SMAKU I ZAPACHU POSZCZEGÓLNYCH TYPÓW PIWA!!!

Rezerwacja miejsc do 20.02.2012 roku pod numerem 792-210-232.

(Informacja z konta facebook pubu Peron 6 w Łodzi)